Delen via

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

In december 2015 besloot Justlease schaatser en Nederlands grootste Olympiër Ireen Wüst te sponsoren in haar missie om tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in PyeongChang nog één keer voor goud te gaan. Twee weken voor de officiële start van het huidige schaatsseizoen heeft Justlease te kennen gegeven dat, na het aflopen van het huidige sponsorcontract, nieuwe wegen te zullen verkennen. Daarmee scheiden de wegen van Ireen Wüst en haar sponsor na maart 2018.

In 2015 besloot Ireen Wüst op eigen kracht een eigen team op te richten met als doel goud op de Spelen van 2018. Dat traject verliep in de eerste periode stroef, met een blessure na een valpartij en het uitblijven van een hoofdsponsor. In december van dat jaar bracht Justlease aan die onzekerheid een eind met een hoofdsponsorschap tot en met PyeongChang. Na het wegvallen van de onzekerheden kwamen ook weer de successen; het voltallige Team Justlease, onder leiding van coaches Rutger Tijssen en Wouter olde Heuvel, bereikte maar liefst 23 podiumplekken in het seizoen 2016/2017. Wüst won dat jaar zowel het EK als WK Allround. Jan Blokhuijsen en de talenten Antoinette de Jong, Melissa Wijfje en Marcel Bosker behaalden ook meerdere podiumplekken

Justlease geeft aan dit besluit juist nu bekend te maken. Het bedrijf stelt dat, ongeacht de prestaties op de aankomende Spelen, de missie is volbracht. ,,Nu de Olympische Spelen in aantocht zijn is de tijd ook aangebroken dat wij als bedrijf aan het kijken zijn of en hoe wij onze sponsoractiviteiten gaan continueren. Aan de ploeg hebben wij aangegeven dat na het volbrengen van deze missie en aan het einde van het contract, wij als bedrijf nieuwe wegen gaan verkennen. Hoe en wat weten wij zelf nog niet, maar in ieder geval heeft het schaatsen en de samenwerking met de atleten ons veel gebracht en geleerd”, stelt Rogier van Ewijk, de CEO van Justlease, specialist in Private Lease.

Wüst, die te kennen heeft gegeven na dit seizoen nog twee jaar door te willen gaan met schaatsen, is blij dat de sponsor vroegtijdig, nog voor de start van het seizoen, duidelijkheid heeft gegeven. ,,We kunnen ons nu met volle focus richten op de komende winter en de Spelen. Het mooiste moet nog komen”, reageert Wüst. Ze zegt het bedrijf dankbaar te zijn voor de steun van de afgelopen jaren. ,,Niet alleen ik, maar het hele team heeft door deze support kunnen werken aan deze gouden missie.”